درمان زخم برق گرفتگی

امروز قصد داریم در این مقاله به بررسی درمان زخم برق گرفتگی بپردازیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید. سوختگی می‌تواند ناشی از عوامل متعددی باشد. متاسفانه یکی از عوامل شایع سوختگی، برق گرفتگی است. میزان سوختگی در اثر برق گرفتگی با توجه به شدت برق وارد شده به بدن ممکن است متفاوت باشد. گاهی اوقات شدت سوختگی عمیق و در برخی موارد به گونه ای است که آسیب ناشی از حادثه بر روی بدن ظاهر نمی‌شود. در هر حال بهترین راه برای تشخیص، این است که در صورت قرار گرفتن در موقعیت خطرناک حتما به کلینیک زخم مراجعه کنید. معمولا سوختگی هایی که وارد عمق پوست نشده اند به راحتی قابل درمان هستند و از این بابت خیلی جای نگرانی ندارند.

گاهی اوقات حتی درمان های خانگی هم ممکن است سوختگی های ناشی از برق گرفتگی که جزئی هستند را محو کنند. اما در موارد بسیاری نیز که سوختگی ها عمیق هستند، لازم است تا به مراکز درمانی فورا مراجعه شود. زیرا در شرایط اورژانسی به هیچ عنوان نباید وقت تلف شود. در راستای همین بحث بهتر است ابتدا سوختگی با برق را تعریف کنیم. آسیب دیدگی بدن فرد یا همان سوختگی زمانی رخ می‌دهد که جریان الکتریسیته از بدن فرد عبور کند. اگر میزان جریان الکتریسیته وارده به بدن زیاد باشد، ممکن است به اندام ها و بافت های اصلی بدن فرد آسیب برسد. در مواردی شدت جریان برق وارده آنچنان زیاد است که منجر به فوت فرد می‌شود.

 

زخم دیابتی

بررسی علل مختلف سوختگی

در راستای بحث درمان زخم برق گرفتگی به بررسی علل مختلف سوختگی می‌پردازیم. سوختگی با جریان برق می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که در این بخش آن‌ها را مورد اشاره قرار می‌دهیم. گاهی اوقات ممکن است که جراحات ناشی از سوختگی با برق در اثر تماس اتفاقی فرد با لوازم برقی، سیم برق و… رخ دهد. در مواردی از اخبار می‌شنویم که صاعقه باعث جراحت فرد و در نهایت مرگ او می‌شود. بعلاوه طی گزارش هایی که به اورژانس داده می‌شود، گاهی کودکان کابل های مختلفی که به جریان الکتریسیته اتصال دارند را با دندان خود گاز می‌گیرند. این کابل ها می‌توانند سیم لامپ، سیم شارژر و… باشند. برخی سوانح ناشی از برق گرفتگی در آشپزخانه ها اتفاق می‌افتد.‌ اشیاء فلزی که متصل به برق هستند، مثل توسترها می‌توانند طی تماس مستقیم به شدت خطرآفرین باشند.

گروهی از تعمیرکاران هم علی رغم سوابقی که دارند، بدون اینکه فیوز برق را خاموش کنند، تعمیرات را انجام می‌دهند. همین بی احتیاطی و بی دقتی هایی که ظاهرا جزئی به نظر می‌رسند، می‌توانند منجر به حوادث ناشی از برق گرفتگی برای فرد شوند. وسایل برقی شما به هیچ عنوان نباید با آب تماس پیدا کنند. متاسفانه بسیاری از افراد با دست خیس به سراغ وسایل رسانای برق می‌روند و دچار حادثه می‌شوند. یک سری از مشاغل خاص وجود دارند که همواره شاغلان آن‌ها در معرض خطر برق گرفتگی هستند. جوشکاران، کشاورزان حین بروز صاعقه، کارکنان تاسیسات و… در زمره‌ی این دسته از افراد قرار می‌گیرند.

 

علائم قابل توجه برای درمان زخم برق گرفتگی

در راستای بحث درمان زخم برق گرفتگی جا دارد تا کمی با علائم برق گرفتگی آشنا شویم. این که چه علائمی از برق گرفتگی بر روی بدن فرد بروز و ظهور پیدا کند، به میزان جریان برقی که از بدن فرد عبور کرده وابسته است. ضعف بدن، سوزن سوزن شدن، احساس سردرد و گیجی، سوختگی های قابل رویت روی بدن، انقباض شدید عضلات و در مواردی شکستگی استخوان از جمله علائم برق گرفتگی محسوب می‌شوند. علائم دیگری هم در اثر برق گرفتگی بروز پیدا می‌کنند که باعث اختلال در عملکرد عادی بدن می‌شوند. ایست قلبی، نارسایی تنفسی، تشنج، فشار خون پایین و آریتمی قلبی از دیگر عوارض خطرناک ناشی از ورود الکتریسیته به بدن هستند‌.

 

درمان زخم برق گرفتگی با توجه به درجه سوختگی

برای درمان زخم برق گرفتگی در اولین گام باید میزان و شدت سوختگی تشخیص داده شود. سوختگی های ناشی از برق گرفتگی با توجه به شدت الکتریسیته‌ی ورودی و آثار جراحات آن، با معاینه دقیق کادر پزشکی انجام می‌پذیرد. به طور کلی سوختگی های مختلف را در سه دسته جای می‌دهند. سوختگی دسته‌ی اول همان سوختگی درجه ۱ است. در این حالت اگر پوست فرد لمس شود، به رنگ سفید در می‌آید. این سوختگی ممکن است باعث ایجاد تورم شود. همچنین قرمز و دردناک است. سوختگی اگر کمی عمیق تر باشد، سوختگی درجه ۲ تلقی می‌شود. این سطح از سوختگی که شدیدتر از سطح اول است بر روی پوست تاول ایجاد می‌کند. همچنین به شدت پوست فرد را دچار قرمزی می‌کند.

میزان تورم در سوختگی درجه ۲ بسیار قابل توجه است. شدیدترین سطح سوختگی در اثر برق گرفتگی، سوختگی درجه ۳ است. در سوختگی درجه ۳ ظاهر پوست سوخته به رنگ سفید است. این بدان معنا است که تمامی لایه های پوست بدن فرد دچار آسیب شده اند. گاهی این سوختگی ها بدون درد و یا کم درد هستند. علت این امر از بین رفتن اعصاب موجود در پوست می‌باشد. آسیب های روی پوست قابل مشاهده هستند. اما آسیب های زیرپوست که به مراتب خطرناکتر می‌باشند باید با آزمایشات تشخیصی خاصی بررسی شوند. نوار قلب، آزمایش ادرار و خون، ام آر آی و سی تی اسکن از جمله‌ی این آزمایشات هستند.

 

 

درمان سوختگی ناشی از برق گرفتگی در موارد شدید و خفیف

زمانی که می‌خواهید به درمان زخم برق گرفتگی بپردازید، شدت جراحت از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر سوختگی شدید باشد ممکن است به مواردی نظیر مایعات درون وریدی، پیوند پوست، مراقبت از مجرای تنفسی، جراحی ترمیمی یا دبریدمان نیاز باشد. زمانی که فردی در اطراف شما دچار سوختگی ناشی از برق گرفتگی شود، بهتر است قبل از رسیدن اورژانس یک‌سری اقدامات درمانی را انجام دهید. بلافاصله پس از بروز سوختگی محل زخم را با آب سرد خنک کنید. به هیچ عنوان این کار را با یخ انجام ندهید. همچنین از کرم یا سایر مواد چرب استفاده نکنید.

فردی که دچار سوختگی شده برای اینکه زخم سوختگی او درمان شود، بهتر است گرم نگه داشته شود. البته به هیچ وجه چیزی مثل پتو روی زخم فرد نیندازید. اگر شدت سوختگی کم باشد، زخم ناشی از برق گرفتگی با استفاده از پمادهای نظیر پولیسپورین یا نئوسپورین قابل درمان است. بهتر است پس از استفاده‌ از پماد، محل زخم را به وسیله ی یک پانسمان که از نوع چسبنده نباشد، بپوشانید. برای کنترل درد و تورم ناشی از زخم سوختگی روی بدن معمولا از داروهای مسکن نظیر استامینوفن استفاده می‌شود. به طور کلی امروزه جای انواع اسکار و زخم های قدیمی با استفاده از روش های لیزر درمانی و… توسط دستگاه‌های جدید قابل درمان است.

 

 

طول درمان زخم برق گرفتگی

درمان زخم برق گرفتگی با توجه به شدت زخم ممکن است مدت زمان متفاوتی طول بکشد. اگر سوختگی درجه ۳ باشد، ممکن است درمان زخم مدت زمانی طولانی مثلا ماه ها یا سال ها طول بکشد. اما سوختگی های سطحی تر مثل سوختگی درجه ۲ در اغلب موارد طی دو هفته بهبود پیدا می‌کنند‌. با این حال ممکن است جای زخم سوختگی روی پوست باقی بماند. جای زخم را می‌توان با استفاده از کرم های ترمیم کننده‌ی پوست که در بازار به فروش می‌رسند، در طول زمان درمان کرد. سوختگی های جزئی ناشی از برق گرفتگی که زخم های سطحی روی پوست ایجاد کرده اند، معمولا طی یک هفته روند بهبودی خود را آغاز می‌کنند.

فراموش نکنید که پیشگیری بهتر از درمان است

درمان زخم برق گرفتگی با توجه به پیشرفت تکنولوژی‌ و روش های درمانی، آسان تر از قبل است. اما در مواردی صدمات به گونه ای هستند که حتی افراد فرصت درمان را پیدا نمی‌کنند و دچار مرگ می‌شوند. به همین جهت بهتر است از بروز حوادث این چنینی پیشگیری شود. برای مثال در تمامی پریزهای موجود از محافظ ایمنی کودک استفاده کنید. سیم ها و کابل های برق را از دسترس کودکان دور نگه دارید. به هیچ عنوان با دست خیس یا مرطوب به وسایل رسانای برق دست نزنید. در محل کار خود نکات ایمنی را رعایت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *