درمان سوختگی

سوختگی یکی از زخم های شایع در میان بزرگسالان و کودکان است. بسیاری از بزرگسالان در اثر حرارت دچار سوختگی می شوند. ولی کودکان معمولا در اثر ریختن آب جوش بر روی بدن، دچار سوختگی خواهند شد. به هر حال آن چیزی که اهمیت دارد، درمان سوختگی است. سوختگی می تواند با اسکار و عوارض زیادی مواجه باشد. به همین خاطر، استفاده از روش های درمانی مناسب نقش بسیار موثری در کاهش عوارض سوختگی دارد.

زخم ناشی از سوختگی بسته به نوع زخم، شدت زخم، سن بیمار و … می تواند با روش های درمانی متعدد، درمان شود. فرقی نمی کند که زخم ناشی از سوختگی از چه نوعی باشد. لازم است که افراد حتما و حتما تحت نظر پزشک، اقدام به درمان سوختگی ها کنند.

عوامل ایجاد کننده سوختگی

سوختگی یکی از انواع جراحت هایی است که به پوست آسیب زیادی وارد می کند. متاسفانه، بسیاری از ما حداقل یک بار در زندگی با سوختگی مواجه بوده ایم. البته اکثر سوختگی ها، در اثر حرارت و شعله گاز و … می باشند و شدید نیستند. ولی درمان سوختگی، اهمیت بسیار زیادی دارد.

بسیاری از افراد تصور می کنند که سوختگی فقط در اثر حرارت رخ می دهد. ولی واقعیت چیز دیگری است. عوامل زیادی وجود دارند که باعث ایجاد سوختگی بر روی پوست می شوند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

  • سوختگی ناشی از حرارت
  • سوختگی ناشی از جوش بودن مایع های مختلف مانند آب
  • سوختگی ناشی از برق
  • سوختگی ناشی از مواد شیمیایی
  • سوختگی ناشی از اشعه های مضر موجود در اطراف ما انسان ها

انواع سوختگی از لحاظ منشاء

یکی از موضوعاتی که افراد باید به آن توجه داشته باشند، انواع سوختگی است. به هر حال نزد هر پزشکی بروید و شرح حال خود را ارائه کنید، از شما سوال می کنند که سوختگی با چه عامل خارجی صورت گرفته است؟ منشاء سوختگی اهمیت بسیار زیادی دارد. به طور کلی، 4 نوع سوختگی از لحاظ منشاء وجود دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

  • سوختگی های حرارتی

سوختگی حرارتی یکی از انواع سوختگی ها است که در اثر بالا رفتن دمای پوست رخ می دهد. در این نوع سوختگی، لایه های مختلف پوست از بین می روند و سلول های پوستی نیز کشته می شوند. سوختگی حرارتی منشاء های مختلفی دارد که از جمله آن ها می توان به فلزات داغ، مایعات جوشان، آتش، حرارت زیاد در هنگام پختن غذاها و بخار اشاره کرد.

  • سوختگی های الکتریکی

این نوع سوختگی در اثر جریان های برق مستقیم و غیر مستقیم به وجود می آید. به همین خاطر، این نوع سوختگی شدت های متفاوتی دارد و می تواند دردناک باشد. البته نحوه درمان سوختگی الکتریکی، باید توسط نظر پزشک تعیین شود.

  • سوختگی های شیمیایی

بسیاری از مواد شیمیایی که در آزمایش ها و یا کارخانه ها و … وجود دارند، می توانند باعث آسیب رساندن به پوست شوند. این مواد شیمیایی یا اسید غلیظ می باشند و یا دارای خاصیت قلیایی شدیدی هستند. به محض تماس این مواد با پوست، پوست دچار سوختگی می شود. البت سوختگی های ایجاد شده در اثر مواد شیمیایی، درجه بندی های مختلفی دارد.

  • سوختگی های تابشی

یکی از انواع سوختگی ها، سوختگی های تابشی است که در اثر قرار گرفتن در معرض پرتوهای مختلف مانند فرابنفش خورشید رخ می دهد. البته سوختگی تابشی فقط در اثر نور خورشید و اشعه ناشی از آن نیست. بلکه می تواند در اثر تماس پوست با اشعه ایکس در یک مدت زمان طولانی هم صورت گیرد.

 

انواع سوختگی از لحاظ شدت

به غیر از دسته بندی ذکر شده برای انواع سوختگی ها، می توان سوختگی ها را از لحاظ شدت نیز تقسیم بندی کرد. شدت سوختگی در نحوه درمان آن اهمیت بسیار زیادی دارد. حتی بسیاری از داروهایی که برای درمان سوختگی مورد استفاده قرار می گیرند، بر اساس شدت سوختگی تقسیم بندی می شوند. انواع سوختگی از لحاظ شدت شامل موارد زیر می باشند.

  • سوختگی درجه یک (سطحی)

تقریبا هیچ کس را نمی توان پیدا کرد که تا به حال با سوختگی درجه یک مواجه نشده باشد. سوختگی درجه یک، یکی از انواع سوختگی است که لایه بیرونی پوست را درگیر می کند. در این نوع سوختگی، پوست با مشکل خاصی مواجه نیست و روند ترمیم آن نیز بسیار نسبت به دیگر انواع سوختگی، سریع انجام می شود.

سوختگی درجه یک معمولا در اثر حرارت رخ می دهد. از عوارض سوختگی درجه یک می توان به تغییر رنگ در ناحیه سوختگی، پوسته پوسته شدن ناحیه سوختگی و … اشاره کرد.

  • سوختگی درجه دو (متوسط)

سوختگی درجه دو، کمی شدیدتر از سوختگی درجه یک می باشد. در این نوع سوختگی به غیر از اینکه لایه بیرونی پوست آسیب می بیند، لایه های عمقی تر (مانند لایه دوم پوست) هم آسیب می بینند. معمولا این نوع سوختگی با تاول همراه است. ولی خبر خوب این است که کمتر با اسکار و جای زخم مواجه است. روند ترمیم و درمان سوختگی درجه دو نیز باید توسط پزشک تعیین گردد.

  • سوختگی درجه سه (شدید و عمقی)

سوختگی درجه سه شدیدترین نوع سوختگی است که متاسفانه، لایه های عمقی پوست را درگیر می کند. در این نوع سوختگی نه تنها لایه داخلی پوست نیز درگیر شده اند، چربی زیر پوستی نیز آسیب دیده است. حتی برخی از بخش های ماهیچه ها، استخوان ها و … در سوختگی درجه سه آسیب می بینند.

یکی از علائم سوختگی درجه سه، بی دردی و بی حسی است. در این نوع سوختگی، عصب ها نیز از بین می روند و فرد دردی حس نخواهد کرد. احتمال بروز عفونت در این نوع سوختگی بسیار شدید است.

چه زمانی برای درمان زخم سوختگی نیاز به مراجعه به پزشک است؟

به طور کلی، زخم های سوختگی درجه یک و سطحی، نیازی به درمان خاصی ندارند. با خنک کردن و مراقبت از این نوع زخم ها، می توان شاهد بهبود آن ها بود. البته بهتر است در صورت تداوم علائم سوختگی درجه یک و ترمیم نشدن سوختگی، باز هم به کلینیک زخم مراجعه کرد.

ولی در صورتی که سوختگی از نوع درجه دو و سه باشد، حتما نیاز به مراجعه به پزشک است. در صورتی که ناحیه آسیب دیده تغییر رنگ پیدا کرده است و یا ترشحات زیادی دارد، حتما به پزشک متخصص برای درمان سوختگی مراجعه کنید.

درمان سوختگی

اهمیت مراجعه به پزشک برای درمان سوختگی

درمان سوختگی از دو جنبه حائز اهمیت است. اینکه ابتدا زخم های سوختگی احتمال بروز اسکار و جای زخم را افزایش می دهند. ممکن است سوختگی بر روی پوست صورت، دست ها و … باشد که جلوی دید می باشند و زیبایی افراد را تحت تاثیر قرار می دهند. به همین خاطر، مراجعه به پزشک و دنبال کردن روش درمانی مناسب برای سوختگی، جهت جلوگیری از جای سوختگی اهمیت بسیار زیادی دارد.

همچنین، بسیاری از زخم های سوختگی به ویژه زخم های سوختگی درجه دو و سه، احتمال عفونت بسیار زیادی دارند. به همین خاطر، لازم است که از روش های مناسبی برای درمان این سوختگی ها استفاده کرد تا احتمال عفونت تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

روش های درمان سوختگی

درمان سوختگی با توجه به پیشرفت علم، راحت تر صورت می گیرد. افرادی که دچار سوختگی های سطحی شده اند و فقط رنگ پوست آن ها متمایل به قرمز شده است، می توانند با روش های خانگی و پانسمان کردن، زخم خودشان را درمان کنند.

ولی درمان سوختگی درجه دو و سه باید به صورت اصولی تر انجام شود. زیرا این زخم ها مستعد عفونت هستند و احتمال آسیب رسیدن به بافت های مجاور سوخته شده هم وجود دارد. روش های اصولی مختلفی برای درمان سوختگی وجود دارند که از جمله آن ها می توان به پانسمان کردن اصولی، استفاده از کرم ها و داروها، استفاده از لیزر و …. اشاره کرد.

درمان جای سوختگی و یا اسکار ایجاد شده بر روی پوست در اثر سوختگی

یکی از عوارض اصلی سوختگی پوست، به جای ماندن جای سوختگی است. متاسفانه، اکثر سوختگی ها با اسکار همراه هستند و زیبایی پوست را تحت تاثیر قرار می دهند. به همین خاطر، لازم است که افراد از روش های اصولی برای درمان سوختگی استفاده کنند.

البته در صورتی که بعد از درمان سوختگی، جای سوختگی باقی مانده باشد، باز هم می توان بر اساس شرایط بیمار و نوع جای زخم، آن را درمان کرد. در اکثر موارد، جای سوختگی با کمک لیزر قابل درمان می باشد. ولی در صورت نیاز می توان از روش های جراحی نیز برای درمان سوختگی و یا اسکار استفاده نمود.

بهترین خدمات در کلینیک عرفان نیایش برای درمان سوختگی

کلینیک درمان زخم عرفان نیایش با ارائه بهترین خدمات در زمینه درمان زخم ناشی از سوختگی، به افراد کمک می کند تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن سوختگی خودشان را درمان کنند. درمان سوختگی، می بایست به صورت اصولی انجام شود تا پوست مستعد عفونت نباشد.

در کلینیک عرفان نیایش، بهترین خدمات پزشکی به صورت تخصصی برای درمان سوختگی ارائه می شود. افرادی که با سوختگی های درجه یک، درجه دو و درجه سه مواجه هستند، می توانند در اسرع وقت به کلینیک مراجعه کنند و روند درمان را انجام دهند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *